ΕΣΠΑ - ΕΥΔΑΜ - Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΝΕΑ ΔΑΜ

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση ΕΦΕΠΑΕ για τις Δράσεις του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027

Διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις Δράσεις προώθησης της επιχειρηματικότητας του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027» πραγματοποίησε επιτυχώς την Πέμπτη 11 Απριλίου ο ΕΦΕΠΑΕ, σε συνέχεια του κύκλου ενημερωτικών εκδηλώσεων που ολοκληρώθηκε κατά το προηγούμενο διάστημα από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΣΠΑ ΔΑΜ σε πόλεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου, καθώς και σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας του Προγράμματος Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση 2021-2027 κος Πελοπίδας Καλλίρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε: “Το 2024 θα είναι πραγματικά μια από τις πιο σημαντικές χρονιές όσον αφορά στην εφαρμογή του σχεδιασμού μας για τις περιοχές ΔΑΜ. Το διακύβευμα όλης αυτής της προσπάθειας δεν είναι απλά η απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων, αλλά το να γίνει η οικονομία αυτών των περιοχών πιο ανταγωνιστική, σύγχρονη και ισχυρή, βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους.”

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τα αρμόδια στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ κκ Σπύρο Μουμούρη και Κωνσταντίνο Κρικέλη, οι δύο Δράσεις ίδρυσης & ενίσχυσης νέων και υφιστάμενων ΜΜΕ σύμφωνα με τον Κανονισμό De Minimis και οι τέσσερις Δράσεις ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση ΜΜΕ και μεγάλων επιχειρήσεων σύμφωνα με το Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό, συνολικής Δημόσιας Δαπάνης 330 εκ €, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.

Οι εν λόγω Δράσεις έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην ανάπτυξη των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και των Δήμων Μεγαλόπολης,  Οιχαλίας,  Γορτυνίας, Τρίπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία απαντήθηκαν ερωτήματα που τέθηκαν από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ξεπέρασαν τα  εκατόν είκοσι (120) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων και από όλες τις περιοχές της χώρας.

Η ενημερωτική εκδήλωση είναι διαθέσιμη στο κανάλι του ΕΦΕΠΑΕ στο youtube: https://www.youtube.com/watch?v=AnxjRrUlRVM.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης για τις Δράσεις που ακολουθούν τον Κανονισμό De Minimis λήγει την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 15:00, ενώ για τις Δράσεις που ακολουθούν το Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό λήγει την Τετάρτη 15 Μαΐου και ώρα 15:00.

Για περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

  • Στην Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΕΥΔΑΜ): [email protected] / 2160046100

Και στους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ:

  • Για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ: [email protected] / 2310480000
  • Για τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ: [email protected] / 2610622711