ΕΣΠΑ - ΕΥΔΑΜ - Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

ΝΕΑ ΔΑΜ

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές, 26 Ιανουαρίου 2023, η ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε εχθές, 26 Ιανουαρίου 2023, η ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αρχικά ο Aναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος τόνισε ότι το Πρόγραμμα ΔΑΜ βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης και μετουσιώνεται πλέον σε πράξεις. Έκανε αναφορά σε ενεργές προσκλήσεις του Προγράμματος αλλά και στην επικείμενη ενεργοποίηση δύο ιδιαίτερα σημαντικών δράσεων: του Κόμβου Υδρογόνου της Ζώνης Καινοτομίας, καθώς και στην ενίσχυση μικρών, μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων μέσω του ειδικού καθεστώτος ΔΑΜ του Αναπτυξιακού Νόμου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Δ. Σκάλκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γ. Κασαπίδης, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ κ. Π. Καλλίρης, και εκπρόσωποι των αρμόδιων Γενικών Διευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων καθώς το Πρόγραμμα ΔΑΜ συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης και υλοποιείται στο πλαίσιο της πολιτικής για τη συνοχή.

Παράλληλα, οι τοπικοί φορείς είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το όραμα για τον τόπο τους, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου, αναδεικνύοντας τις απόψεις τους για την επόμενη μέρα.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η διαπίστωση όλων ότι η επίτευξη του οικονομικού μετασχηματισμού της Περιφέρειας, η προσέλκυση επενδύσεων και η στήριξη των ανθρώπων της, απαιτεί συντονισμένες προσπάθειες και συστηματική δουλειά από όλες τις πλευρές.