eydam logo
ΕΣΠΑ

Πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη”

Κατηγορία: Στρατηγικά, Επιχειρησιακά και Θεσμικά Κείμενα

Συντομογραφία:

Νέο πρόγραμμα κοινοτικής χρηματοδότησης, που εστιάζει στην αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας από τις επιχειρήσεις , τους πολίτες και την δημόσια διοίκησης. Θεσπίστηκε με τον Κανονισμό (ΕΚ)2021/694 του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου και τους Συμβουλίου (29.4.2021) και την Απόφαση (ΕΕ) 2015/2240.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» παρέχει χρηματοδότηση για έργα σε πέντε κρίσιμους τομείς:- υπερυπολογιστές- τεχνητή νοημοσύνη- κυβερνοασφάλεια- προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες- διασφάλιση της ευρείας χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίαςΤο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της έρευνας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της διείσδυσης στην αγορά. Θα ωφελήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, ιδίως τις ΜΜΕ. Οι επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» στηρίζουν τον διττό στόχο της EE για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την ψηφιακή κυριαρχία της EE. (πηγή: https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/find-funding/eu-funding-programmes/digital-europe-programme_el)

Με άλλα λόγια

" Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη» παρέχει χρηματοδότηση για έργα σε πέντε κρίσιμους τομείς: - υπερυπολογιστές - τεχνητή νοημοσύνη - κυβερνοασφάλεια - προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες - διασφάλιση της ευρείας χρήσης των ψηφιακών τεχνολογιών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της έρευνας στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας και της διείσδυσης στην αγορά. Θα ωφελήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, ιδίως τις ΜΜΕ. Οι επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη» στηρίζουν τον διττό στόχο της EE για την πράσινη μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ παράλληλα ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την ψηφιακή κυριαρχία της EE.

Αγγλικός όρος

Digital Europe Programme

Α new EU funding programme focused on bringing digital technology to businesses, citizens and public administrations.It was established with the Regulation (EU) 2021/694 of the European Parliament and of the Council of 29 April 2021 and repealing Decision (EU) 2015/2240.

Πηγή / Source

Σχετικό Έγγραφο

Σχόλια

image_pdfimage_print
0 0 Φήφοι
Βαθμολογία άρθρου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερος ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Προβολή όλων των σχολίων
0
Θα εκτιμούσαμε τις σκέψεις σας, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιοx