Τίτλος: συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση

Συντομογραφία: Σ.Ε.Κ.

Ακριβής Ορισμός:

Σύμφωνα με το Ευρετήριο Όρων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2021 – 2027, ορίζεται κάθε μορφή δια βίου επιμόρφωση, κατάρτισης και επανακατάρτισης η οποία απευθύνεται στο εργατικό δυναμικό και συμπληρώνει δεξιότητες και γνώσεις που αποκτήθηκαν στο πλαίσιο της γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και της αρχικής κατάρτισης ή στο πλαίσιο προηγούμενης απασχόλησης με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας ή τη διασφάλιση και βελτίωση της θέσης εργασίας.

Συμπληρωματικές πληροφορίες:

H κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που συμπληρώνει, εκσυγχρονίζει ή και αναβαθμίζει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες αποκτήθηκαν από τα συστήματα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μεταδευτεροβάθμιας τυπικής και μη τυπικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή από επαγγελματική εμπειρία, με στόχο την ένταξη στην αγορά εργασίας, τη διασφάλιση της εργασίας, καθώς και την επαγγελματική και προσωπική ανέλιξη.

Αγγλικός Ορος: continuing education and training (CET)

Αγγλικό κείμενο:

Continuing education and training (CET) serves to improve and update skills, abilities and knowledge, and to expand them to encompass new fields and tasks. CET activities take place alongside the formal education system. This may be within organised courses (non-formal education) or as informal learning (self-directed learning).

Παραπομπή /Πηγή (link): Nόμος 4763/2020 (ΦΕΚ 254/Α/21.12.2020), (Άρθρο 2, σημείο β)
Υπουργική Απόφαση 105127/2001 (ΦΕΚ 5/Β/09.01.2001) (Άρθρο 1, σημείο Ι)
European Commission

Κατηγορία: Ανθρώπινοι πόροι & Ποιότητας Ζωής