eydam logo
ΕΣΠΑ

έξυπνη αστική κινητικότητα

Κατηγορία: Ανθρώπινοι πόροι & Ποιότητας Ζωής

Συντομογραφία:

Ο όρος αναφέρεται στην αστική κινητικότητα που εξασφαλίζει βιώσιμες λύσεις κινητικότητας στις πόλεις με την αξιοποίηση αυτοματισμών, ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης (ΤΝ).

Συμπληρωματικές πληροφορίες

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της αστικής κινητικότητας περιγράφεται μεταξύ άλλων στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για την Βιώσιμη και Εξυπνη Κινητικότητα, όπου τίθενται ορόσημα και αναλύονται οι τρόποι με τους οποίους φιλοδοξείται να επιτευχθεί σε επίπεδο ΕΕ Σύμφωνα με την Στρατηγική, η στροφή προς τη βιώσιμη, έξυπνη και ανθεκτική κινητικότητα πρέπει να είναι δίκαιη, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να μην πραγματοποιηθεί. Επομένως, η Επιτροπή θα διασφαλίσει ότι οι δυνατότητες που προσφέρει ο μηχανισμός δίκαιης μετάβασης αξιοποιούνται πλήρως, ώστε αυτή η νέα κινητικότητα να είναι οικονομικά προσιτή και προσβάσιμη σε όλες τις περιφέρειες και για όλους τους επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων των επιβατών με αναπηρίες και μειωμένη κινητικότητα.
Περισσότερα στην Ανακοίνωση της Επιτροπής COM(2020) 789 final

Με άλλα λόγια

Αγγλικός όρος

Smart urban mobility

Refers to the use of automation and digital technologies for achieving sustainable mobility in the cities. See also “Sustainable and Smart Mobility Strategy – putting European transport on track for the future”, 2020

Πηγή / Source

Σχετικό Έγγραφο

Σχόλια

image_pdfimage_print
0 0 Φήφοι
Βαθμολογία άρθρου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερος ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Προβολή όλων των σχολίων
0
Θα εκτιμούσαμε τις σκέψεις σας, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιοx