Τίτλος: Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Συντομογραφία: ΙΕΚ

Ακριβής Ορισμός:

Nομικά πρόσωπα ή λειτουργούν στο πλαίσιο νομικών προσώπων, τα οποία έχουν κάποια από τις μορφές που προβλέπονται από την εθνική ή την κοινοτική νομοθεσία και σκοπό την παροχή υπηρεσιών αρχικής ή συμπληρωματικής επαγγελματικής
κατάρτισης.

Συμπληρωματικές πληροφορίες:

Φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης ο οποίος παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση στους απόφοιτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Σ.Ε.Κ.
Σκοπός των ΙΕΚ είναι:
– η παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε κατόχους ισότιμων τίτλων
– η εξασφάλιση στους καταρτιζόμενους αντίστοιχων προσόντων, με τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική τους ένταξη και να διασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Αγγλικός Ορος: institute for vocational training

Αγγλικό κείμενο:

Legal entities or operate within the framework of legal entities and are intended to provide initial or supplementary vocational training services. (Unofficial translation from source)

Παραπομπή /Πηγή (link): Νόμος 4186/2013 (ΦΕΚ 193/Α/17.09.2013), (Άρθρο 17, σημείο 1β)
Νόμος 3879/2010 (ΦΕΚ 163/Α/23.09.2010), (Άρθρο 12)

Κατηγορία: Ανθρώπινοι πόροι & Ποιότητας Ζωής