eydam logo
ΕΣΠΑ

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Κατηγορία: Ανθρώπινοι πόροι & Ποιότητας Ζωής

Συντομογραφία:

ΙΕΚ

Nομικά πρόσωπα ή λειτουργούν στο πλαίσιο νομικών προσώπων, τα οποία έχουν κάποια από τις μορφές που προβλέπονται από την εθνική ή την κοινοτική νομοθεσία και σκοπό την παροχή υπηρεσιών αρχικής ή συμπληρωματικής επαγγελματικής
κατάρτισης.

Συμπληρωματικές πληροφορίες

Φορέας μη τυπικής εκπαίδευσης ο οποίος παρέχει αρχική επαγγελματική κατάρτιση στους απόφοιτους της τυπικής μη υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ.Ε.Λ. και ΕΠΑ.Λ., καθώς και των Σ.Ε.Κ.
Σκοπός των ΙΕΚ είναι:
– η παροχή αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης σε αποφοίτους της μη υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και σε κατόχους ισότιμων τίτλων
– η εξασφάλιση στους καταρτιζόμενους αντίστοιχων προσόντων, με τη διδασκαλία επιστημονικών, τεχνικών, επαγγελματικών και πρακτικών γνώσεων και την καλλιέργεια ανάλογων δεξιοτήτων, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική τους ένταξη και να διασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Με άλλα λόγια

Αγγλικός όρος

institute for vocational training

Legal entities or operate within the framework of legal entities and are intended to provide initial or supplementary vocational training services. (Unofficial translation from source)

Πηγή / Source

Σχετικό Έγγραφο

Σχόλια

image_pdfimage_print
0 0 Φήφοι
Βαθμολογία άρθρου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση για
guest
0 Σχόλια
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερος ψήφους
Ενσωματωμένα σχόλια
Προβολή όλων των σχολίων
0
Θα εκτιμούσαμε τις σκέψεις σας, παρακαλώ αφήστε ένα σχόλιοx