ΕΣΠΑ - ΕΥΔΑΜ - Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

NEWS

Συνάντηση της ΕΥΔΑΜ με τοπικούς φορείς στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και Κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Στις 13 Φεβρουαρίου 2023 ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Διοικητής της ΕΥ Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδας Καλλίρης και η Προϊσταμένη της Μονάδας Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ-ΔΑΜ κα Μαρία Πραγιάτη μετέβησαν στην Κοζάνη, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού και Κυβερνητικού κλιμακίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Την ίδια μέρα σε συνάντηση με τους τοπικούς φορείς που έλαβε χώρα στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης ανακοίνωσε την Προκήρυξη του Καθεστώτος Ενίσχυσης “Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση” του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022, οι πόροι του οποίου προέρχονται από το Πρόγραμμα «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027.

Στην ομιλία του, ο κ. Καλλίρης τόνισε ότι το Πρόγραμμα ΔΑΜ έχει περάσει πλέον από το σχεδιασμό στην υλοποίηση, με υψηλούς στόχους απορρόφησης των πόρων για την επόμενη τριετία και εμπροσθοβαρή εφαρμογή. Επίσης, έδωσε έμφαση στην προγραμματισμένη έναρξη εργασιών των Εδαφικών Επιτροπών, οι οποίες θα εντάξουν τις τοπικές κοινωνίες στο κέντρο των αποφάσεων, με ουσιαστικό διάλογο.

Τέλος η κα Πραγιάτη παρουσίασε τους στόχους του Προγράμματος ΔΑΜ, τις Προσκλήσεις που έχουν ήδη εκδοθεί, τα έργα που έχουν ενταχθεί καθώς και τον προγραμματισμό νέων δράσεων εντός του 2023, αναδεικνύοντας την ουσιαστική ενεργοποίηση του Προγράμματος.